
10641-201-8
נושא: לשון עברית, תקשורת, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה
שפה, חברה, תרבות: השפעות הדדיות
כיצד מתרגמים לעברית משפטים מהשפה הפינית, שבה אין הבחנה דקדוקית בין המינים? מה תפקידיהן של המילים "כזה" ו"כאילו" שקנו להן מקום בשפה? ובאילו אמצעים לשוניים משתמשים פוליטיקאים כדי להסוות את עמדתם ולהשפיע על דעת הקהל?
הספר שפה-חברה-תרבות על שני כרכיו עוסק בקשר שבין הלשון ובין שפע סוגיות חברתיות-תרבותיות עכשוויות והיסטוריות. הוא מדגים תהליכים לשוניים המתרחשים בתקשורת הבין-אישית ובתקשורת ההמונים, מסביר כיצד החשיבה האנושית והזהות התרבותית והאתנית מתבטאות בלשון, מתאר את השפה הייחודית לכל גיל, מגדר ומעמד חברתי ולנסיבות שיח שונות ונוגע בשאלות הקשורות לדרך שבה השפה משקפת את האידיאולוגיה שלנו.
הדיון מבוסס על תיאוריות מובילות בתחום, ומובאות בו דוגמאות מחיי היום-יום בעברית ובלשונות נוספות. הספר מיועד לכל מי שמתעניין בבלשנות, בסוציולוגיה, בתקשורת ובחינוך.
פרופ' מלכה מוצ'ניק נמנתה עם הסגל האקדמי במחלקה ללשון העברית שבאוניברסיטת בר-אילן וכן לימדה במכללות לחינוך לוינסקי ותלפיות. תחומי התמחותה הם השפה העברית החדשה, סוציולינגוויסטיקה ולשון ומגדר. יסדה את כתב העת עיונים בשפה וחברה ושימשה כעורכת הראשונה שלו.
חיברה את הספר The Gender Challenge of Hebrew (2015 ,Brill), כתבה עם עמיתים, את הספר Elective Language Learning and Policyin (2016 ,(Palgrave Macmillian Israel ? A Sociolinguistic and Educational Study וכתבה מאמרים רבים בעברית, באנגלית ובספרדית.
הוצאה לאור ב 10/2022