
10524-510-4
נושא: פסיכולוגיה
היסטוריה של הפסיכולוגיה
ספר זה, העוסק בחקר תולדותיה של הפסיכולוגיה, הוא בעל כמה מאפיינים ייחודיים; הוא אינו מתמקד בתקופה אחת בלבד אלא מציע להתחקות אחר קורותיה של הפסיכולוגיה מימיה הראשונים, אי שם בתקופות קדם-היסטוריות, דרך העולם העתיק, ימי הביניים, תקופת הרנסנס ועידן הנאורות ועד ראשית המאה העשרים ואחת. עם זאת, דיון מקיף במיוחד מוקדש לפסיכולוגיה המדעית בתקופה המודרנית. גם מקומם של הצללים בתולדות המקצוע אינו נפקד.
אלה כוללים אפליית נשים ומיעוטים, מעשי זיוף ומרמה, שערוריות מין וטיפולים מדומים, ואף רדיפות רצחניות.
הסוגיות הנדונות בהיסטוריה של הפסיכולוגיה לא נועדו "לספר את מה שהיה" אלא לתת פשר למה שהיה. סוגיות אלה מובאות בהקשרן ההיסטורי, החברתי והאינטלקטואלי הרחב, וממילא הן מלוות במידע מתחומים משיקים כמו היסטוריה כללית, פילוסופיה, תיאטרון, ארכיאולוגיה ומקרא.
קהל היעד של הספר כולל סטודנטים לפסיכולוגיה, אך גם פסיכולוגים מוסמכים ימצאו בו עניין. הספר פונה גם לקהל הרחב המתעניין בתולדות הרעיונות.
דניאל אלגום הוא פסיכולוג קוגניטיבי, פרופסור אמריטוס בבית הספר למדעי הפסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב וראש התוכנית להפרעות בתקשורת במכללה האקדמית אחוה. פרופסור אלגום חיבר כמאתיים מאמרים מדעיים וארבעה ספרים.
תאריך הוצאה לאור: 2019
605 עמודים