
10104-001-2
נושא: פסיכולוגיה
פסיכולוגיה חברתית: מבוא; חשיבה חברתית; השפעה חברתית; כרך א'
"אני מאמין שידע בפסיכולוגיה חברתית יכול לרסן אינטואיציה בעזרת חשיבה ביקורתית, להפחית אשליה בעזרת הבנה, ולמתן שיפוטיות בעזרת חמלה. ב-16 הפרקים הללו ריכזנו את תובנות הפסיכולוגיה החברתית על אמונה ושכנוע, אהבה ושנאה, קונפורמיות ועצמאות. העפנו מבט חטוף במענה לא-שלם לשאלות מעוררות סקרנות: כיצד עמדותינו מזינות את מעשינו וניזונות מהם? מה גורם לבני אדם לפעמים לפגוע בזולתם ולפעמים להושיט להם עזרה? מה מצית קונפליקט חברתי, וכיצד אפשר להמיר אגרופים קפוצים בידיים מושטות לעזרה?
התשובות לשאלות האלה מרחיבות את דעתנו. ו"משהתרחבה לממדי רעיון גדול יותר, לעולם אינה חוזרת לגודלה המקורי". אני התנסיתי בכך ויתכן שגם אתם חווים זאת בתהליך רכישת השכלתם באמצעות קורס זה וקורסים נוספים".
במילים אלה בוחר המחבר, דיוויד מאיירס, לחתום את הספר שבידיכם. מאיירס מגדיר את הפסיכולוגיה החברתית כחקירה שיטתית של האופן שבני האדם חושבים על הזולת, משפיעים איש על זולתו ומתייחסים זה לזה. נאמן להגדרה זו הוא בוחן בספרו את הקוגניציה החברתית (השיפוטים, העמדות והאמונות המשפיעים על התנהגותנו החברתית), את הכוחות החברתיים הפועלים עלינו ואופני השפעתם (תרבות ומגדר, קונפורמיות, שכנוע והשתייכות לקבוצה),
ואת טיבם של יחסים חברתיים (דעות קדומות, תוקפנות, קונפליקטים אבל גם משיכה ואינטימיות, הגשת עזרה ועשיית שלום). הספר מיועד לסטודנטים לתואר ראשון בפסיכולוגיה ובתחומים משיקים, והוא מתאים לכל מי שמתעניין בשאלות, בתהליכים ובתופעות הפסיכולוגיות הנוגעות לממשק שבין האדם לחברה. הוא מציג תמונה עשירה, חיה ומעוררת עניין של עולם הפסיכולוגיה החברתית.